آموزش طرز تهیه آش قلیه خوشمزه

آموزش طرز تهیه آش قلیه خوشمزه

طرز تهیه آش قلیه

طرز تهیه آش قلیه بسیار خوشمزه

طرز تهیه آش قلیه

***   ***   ***

مواد لازم:

    نخود ۱۷۵ گرم
لوبیا قرمز ۱۷۵ گرم
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
سبزی (شامل نعناع، تره، جعفری، گشنیز و خلواش) ۱ کیلو
پیاز متوسط رنده شده ۲ عدد
کشمش ۲۵۰ گرم
هویج و چغندر ۵۰۰ گرم
قیسی ۳۰۰ گرم
آرد برنج ۱ لیوان
آبغوره ۱ و ۱/۲ لیوان
شکر ۲ قاشق
نمک و فلفل

طرز تهیه :

 حبوبات را که از شب قبل خیس کرده اید همراه با تقریبا ۱ لیتر آب بپزید. در حین پختن نخود و لوبیا، هویج و جغندر را تمیز شسته و پوست بگیرید. سپس آنها را نگینی خرد کنید. هنگامی که حبوبات خوب پخته شدند، هویج و چغندر را به همراه نمک و فلفل اضافه کنید.

سبزی ها را خوب ریز کرده و درون آش بیندازید.

آرد برنج را با آبغوره حل کنید و کم کم در آش بریزید و به آرامی آش را هم بزنید تا گلوله نشود. در یک کاسه پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید. سپس نمک و فلفل به آن اضافه کنید و مواد را کمی با دست تمیز ورز دهید. کوفته های کوچکی با دست درست کنید و دانه دانه درون آش بیندازید. اجازه دهید تا آش خوب بجوشد.

کشمش و قیسی را در یک تابه با کمی روغن سرخ کنید و تفت دهید و سپس در آش بریزید. سپس کمی شکر اضافه کنید. اجازه دهید تا آش کمی جوش بزند. سپس اش را می توانید از روی حرارت برداشته و با نعناع روی آن را تزئین کنید.

***   ***   ***

منبع : ایران کوک

آش قلیه خوشمزه :)

گیلان از نظر تنوع غذاهای محلی نخستین استان ایران است. ۱۷۰ غذای محلی در گیلان پخت می‌شود. میرزاقاسمی، ترش تره، باقلاقاتوق، ماهی فویج، فسنجان، اناربیج، کولی غورابیج، سیر قلیه، گل در چمن و کال کباب از مهمترین غذهای محلی گیلان است. به عقیده کارشناسان آب و هوای مساعد و خاک مرغوب گیلان، آمادگی پرورش انواع خوراکی‌های طبیعی شامل: صیفی‌جات، میوه‌ها، حبوبات و غیره علت اصلی متنوع بودن غذاهای محلی گیلان است. مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده ۶ غذای محلی است که در نوبت ثبت ملی است. یکی از عوامل اصلی بالابودن سن امید به زندگی درگیلان مصرف ماهی است. در سال ۱۳۹۲ سن امید به زندگی در گیلان ۷۵ سال بوده که سه سال بیشتر از میانگین کشوری است.

طرز تهیه آش قلیه

*************

پخت آش قلیه گیلانی,آش قلیه گیلانی

مواد لازم :

 نخود و لوبیا از هر کدام یک پیمانه
 کشمش  یک پیمانه
 گوشت چرخ‌ کرده  350 گرم
قیسی  100 گرم
چغندر یک عدد کوچک
هویج سه عدد متوسط
سبزی آش شامل اسفناج، تره، جعفری و گشنیز 700 گرم
آرد برنج نصف پیمانه
شکر نصف فنجان
آرد یک تا دو قاشق غذا خوری
آبغوره یک لیوان
نعنا داغ 5 قاشق غذا خوری
پیاز یک عدد ریز خرد شده
نمک، فلفل و روغن به میزان لازم

طرز تهیه :
نخود و لوبیا را از قبل خیس کنید و بعد بپزید .
در نیمه‌های پخت، آرد برنج را با مقداری آب مخلوط کنید تا کاملا حل شده و سپس هویج و چغندر نگینی خرد شده و نمک و فلفل را به آش اضافه کرده و بگذارید با حرارت ملایم پخته شود.
گوشت را هم با پیاز رنده شده و نمک و فلفل و آرد مخلوط و سر گنجشکی درست کنید و تفت دهید.
قیسی و کشمش را هم تفت دهید و به آش اضافه کنید.
سبزی‌ها را پس از پاک کردن و شستن، به آش افزوده و برای چاشنی هم شکر و آبغوره را در انتها اضافه کنید و بگذارید آش جا بیفتد.
آش را در ظرف مناسبی کشیده و روی آن را با پیاز سرخ شده و نعنا داغ تزئین و میل کنید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *